Takaisin

Mikä on Lahjalista.net?

Lahjalista.net on kaikille ilmainen palvelu lahjatoiveiden jakamiseen ja varaamiseen netissä.

Lahjalista.netin avulla voit listata lahjatoiveesi kätevästi ja nopeasti. Luomaltasi lahjalistalta kutsuvieraasi voivat varata sen toiveen, jonka aikovat toteuttaa. Lahjalista.net pitää huolen siitä, että kukaan muu ei tuo samaa lahjaa.

Lahjalista.net sopii kaikkiin juhliin, olivat kyseessä sitten häät, synttärit, tuparit tai vaikkapa lasten joululahjatoiveet.

Rekisteröitymällä Lahjalista.netiin voit ylläpitää yhtä tai useampaa lahjalistaa. Pääset milloin tahansa muuttamaan lahjalistojasi ja tarkistamaan toiveiden varaustilanteen. Lahjalista.net ei kuitenkaan paljasta sinulle, kuka on varannut minkäkin toiveen.

Oman lahjalistasi jaat ystävillesi ja juhlavieraillesi vaivattomasti kutsumalla heidät sähköpostitse selailemaan listaa ja tekemään oman varauksensa. Voit toki myös lisätä lahjalistasi www-osoitteen kutsukortteihisi. Lahjalistasi osoite on yksinkertainen ja pääset itse vaikuttamaan sen loppuosaan. Jos olet suojannut lahjalistasi salasanalla, muistathan antaa kutsuvieraillesi linkin lisäksi myös listasi salasanan.

Lahjalista.net on alunperin pienen porukan omasta tarpeesta syntynyt palvelu. Palvelun suosio on ylittänyt odotukset ja palvelua on kehitetty jatkuvasti käyttäjien ideoiden perusteella. Viimeisimmän uudistuksen myötä mukaan on tullut myös yhteistyökumppaneita. Yhdessä kumppaneidemme kanssa tavoitteenamme on ennen kaikkea tarjota entistä parempi ja kätevämpi palvelu käyttäjillemme.

Yhtenä esimerkkinä käyttöä helpottavista ominaisuuksista on kumppaneidemme tuotteiden helppo lisääminen lahjatoiveiksi, jolloin muun muassa linkit lisätietoihin lisätään automaattisesti. Yhteistyökumppanimme ovat kotimaisia huippumerkkejä ja laatuliikkeitä.

Pidämme kuitenkin huolen siitä, että kutsuvieraillesi näkyvässä lahjatoivelistassa ei ole mainosbannereita. Palvelumme toimii myös joidenkin kumppaniemme sivustojen osana ja kumppaneilla voi olla sivuillaan mainontaa. Voit käyttää lahjalistaa ilman mainoksia osoitteessa www.lahjalista.net.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysideoita. Etsimme myös uusia kumppaneita mukaan Lahjalista.netin kehittämiseen.

Yhteystiedot: info@lahjalista.net

Usein kysyttyä

Miten luon ja jaan lahjalistan?

Aloita etusivun "Luo lista" -napista. Listan tallentaminen edellyttää rekisteröitymistä. Voit kuitenkin ensin aloittaa listan tekemisen ja rekisteröityä vasta tallennusvaiheessa.

Kun olet saanut listasi valmiiksi, voit tallentamisen jälkeen esikatsella sitä ja jakaa linkin ystävillesi. Linkin listaasi näet painamalla esikatselusivun "Jaa" -nappia. Sieltä voit myös näppärästi kopioida linkin listaasi vaikkapa kutsusähköpostiasi varten. Käytä kopiointiin tietokoneesi kopioi ja liitä -toimintoa (copy & paste).

Pääset muokkaamaan lahjalistaasi milloin tahansa oikean yläreunan Omat tiedot -valikosta. Klikkaa listan otsikon alla olevaa "muokkaa" -linkkiä. Jos haluat muuttaa toiveiden järjestystä listallasi, se onnistuu esikatselussa raahaamalla (klikkaa otsikkoa ja pidä hiiren vasen nappi pohjassa) toive haluamaasi kohtaan.

Jos haluat kokonaan poistaa listan, valitse "poista".

Sain linkin ystäväni lahjalistaan. Mitä teen seuraavaksi?

Saamasi linkki johtaa suoraan ystäväsi lahjalistaan. Mikäli listan katseluun tarvitaan salasana, saat sen ystävältäsi.

Voit myös mennä Lahjalista.netin etusivulle ja painaa "Hae lista" -nappia. Listaa voi etsiä mm. sankarin nimen ja juhlien päivämäärän perusteella. Lisäksi ystäväsi on valinnut listalle oman tunnuksen, jonka avulla lista löytyy myös nopeasti.

Mikäli et vieläkään löydä ystäväsi lahjalistaa, pyydä ystävääsi tarkistamaan saamasi linkki, salasana ja listan tunnus.

Avattuasi lahjalistan ja valittuasi haluamasi lahjatoiveen voit painaa "Varaa"-nappia. Vahvistettuasi varauksen toive on varattu sinulle.

Lahjalista.net lähettää tiedot varauksestasi sähköpostiisi. Voit myöhemmin perua varauksesi tai muuttaa sitä.

Lahjalista.net huolehtii siitä, että valitsemasi lahjatoive varataan sinulle. Jos haluat, Lahjalista.net voi myös muistuttaa sinua juhlien alla siitä, minkä lahjan olet luvannut hankkia.

Saamani linkki ystäväni lahjalistaan ei toimi. Mitä teen?

Voit myös etsiä listaa Lahjalista.netin etusivulta löytyvällä "Hae lista" -toiminnolla.

Sain linkin ystäväni lahjalistaan, mutta minulta kysytään salasanaa, jota en tiedä. Mitä teen?

Lahjalistan tekijä voi halutessaan suojata lahjalistansa salasanalla. Tällöin listaa pääsevät katselemaan vain ne, jotka tietävät kyseisen salasanan. Valitettavasti Lahjalista.net ei voi antaa sinulle salasanaa, vaan sinun on kysyttävä salasana lahjalistan luoneelta ystävältäsi.

Toivon useampia kappaleita samaa lahjaa. Entä jos vieraani haluaa varata vain yhden kappaleen?

Kun luot lahjalistaasi, Lahjalista.net kysyy sinulta lukumäärää, jonka verran haluat kutakin lahjatoivetta. Jos esimerkiksi toivot kymmentä kahvikuppia, voivat kutsuvieraasi varata yhdestä kymmeneen kahvikuppia. Kun esimerkiksi yksi kutsuvieras on jo varannut vaikkapa neljä kahvikuppia, ovat kuusi muuta kahvikuppia vielä vapaasti muiden vieraiden varattavissa.

Entä jos en toivo tavaraa, vaan rahalahjoituksia?

Lahjalista.net soveltuu myös rahalahjoitusten toivomiseen. Jos toiveesi on rahalahjoitus tai vastaava toive, jonka lukumäärää ei tarvitse rajoittaa, ruksaa toiveen kohdalla "Lukumäärää ei rajoitettu". Tällöin saman toiveen voi varata rajaton määrä lahjan antajia.

Miten tilaan ja maksan lahjan?

Lahjalista.net on kaikille maksuton palvelu, joka ainoastaan välittää lahjatoiveita. Emme tällä hetkellä myy mitään. Jos olet varannut lahjatoiveen, sinun on hankittava se itse. Joissain tapauksissa Lahjalista.net saattaa kehottaa sinua esimerkiksi siirtymään yhteistyökumppanin verkkokauppaan. Voit kuitenkin hankkia lahjasi myös muuta kautta. Halutessasi Lahjalista.net voi muistuttaa sinua juhlien alla varaamastasi lahjatoiveesta.

Olen luonut lahjalistan vanhaan palveluun. Miten pääsen muokkaamaan lahjalistaani?

Uudistimme palveluamme lokakuussa 2012. Jos olet luonut listan lahjalista.netissä ennen sitä, katso ohjeet listasi liittämisestä nykyiseen palveluun.

Käyttöehdot

Lahjalista.netin käyttöehdot tiivistettynä

  • Palvelun käyttö on maksutonta
  • Käyttäjien tulee noudattaa lainsäädäntöä ja hyviä tapoja.
  • Palvelu pyritään pitämään jatkuvasti saatavilla ja kehittämään sitä tarpeiden mukaan.

1. Palvelun kuvaus

Lahjalista.net (jäljempänä ”Palvelu”) on Tietovisio Oy:n (jäljempänä "Palveluntarjoaja") ylläpitämä sähköinen palvelukokonaisuus, jossa käyttäjä voi luoda ja katsella lahjatoivelistoja sekä varata lahjatoiveita.

Palvelua voi käyttää rekisteröitymisen yhteydessä annettujen tunnusten avulla. Tietyin rajoituksin Palvelua voi käyttää myös ilman rekisteröitymistä (anonyymi käyttäjä).

Palvelu sisältää kolmannen osapuolen tarjoamia tietoja (mm. yhteistyökumppaneiden tuotetiedot ja kuvat tuotteista). Näihin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin sovelletaan näiden käyttöehtojen lisäksi mahdollisesti myös kyseisen kolmannen osapuolen omia palveluehtoja.

Palvelun visuaalinen ilme ja Palvelussa julkaistava aineisto, kuten esimerkiksi kuvat ja tekstit ovat Palveluntarjoajan tai sen yhteistyökumppaneiden omaisuutta riippumatta siitä, onko niitä suojattu tavaramerkkioikeudella, tekijänoikeudella ja/tai muilla immateriaalioikeudellisilla suojakeinoilla.

2. Palveluntarjoajan oikeus käyttää tietoja

Palveluntarjoaja voi kerätä Palvelun käytöstä palvelun tarjoamiseen ja kehittämiseen tarvittavia tietoja. Palveluntarjoaja voi kerätä Palveluun rekisteröityneestä käyttäjästä lisäksi rekisteröitymisen yhteydessä annettuja henkilötietoja. Palveluntarjoaja voi lähettää rekisteröityneelle käyttäjälle sähköpostia tai muita vastaavia viestejä Palvelun käyttöön ja lahjatoiveisiin liittyen.

Palveluntarjoaja ei käsittele (esimerkiksi tallenna, käytä, siirrä, säilytä) anonyymeistä käyttäjistä saamiaan tunnistamistietoja käyttäjän henkilöllisyyden selvittämiseksi tai tavalla, joka on yhdistettävissä yksittäiseen luonnolliseen henkilöön, vaan ainoastaan Palvelun toteuttamiseen.

Voit torjua evästeiden käytön. Jos evästeiden käyttö on torjuttu, kaikki Palvelun toiminnot ja osapalvelut eivät välttämättä toimi kunnolla.

Rekisteriseloste

3. Käyttäjän vastuu

Palvelua saa käyttää vain näiden käyttöehtojen, lainsäädännön, viranomaismääräysten ja hyvien tapojen mukaisesti.

Rekisteröitynyt käyttäjä vastaa siitä, että hänellä on yksinomainen käyttöoikeus rekisteröitymisen yhteydessä annettuun ensisijaiseen tunnukseen (sähköpostiosoite). Palvelun käyttö muilla kuin omilla tunnuksilla on kielletty.

Ilman Palveluntarjoajan nimenomaista kirjallista lupaa Palvelua ja Palvelun aineistoa saa käyttää vain ei-kaupalliseen ja henkilökohtaiseen tarkoitukseen. Palvelun sekä sen tarjoamien tietojen käyttäminen osana omaa palvelua tai muuhun kaupalliseen tarkoitukseen ilman Palveluntarjoajan antamaa kirjallista lupaa on kielletty.

Käyttäjä vastaa kaikesta vahingosta, joka aiheutuu Palveluntarjoajalle tai kolmannelle osapuolelle siitä, että käyttäjä on toiminut näiden käyttöehtojen, lainsäädännön, viranomaismääräysten tai hyvien tapojen vastaisesti.

4. Palveluntarjoajan vastuu

Palveluntarjoaja pyrkii tarjoamaan Palvelussa virheetöntä tietoa. Käytät Palvelua ja sen sisältämiä tietoja ja aineistoja kuitenkin aina omalla vastuullasi. Näin ollen Palveluntarjoaja ei vastaa mistään välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat mahdollisista virheellisistä tiedoista, Palvelun käytöstä tai käytön estymisestä.

Palvelun käyttö voi mahdollistaa pääsyn käyttämään tai tilaamaan myös kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluja. Palveluntarjoaja ei vastaa Muiden palveluntarjoajien ja/tai kolmansien osapuolien tarjoamista tuotteista, palveluista, toiminnasta taikka antamista tiedoista tai aineistoista.

Palvelu on lähtökohtaisesti käytettävissä vuorokauden ympäri. Käyttökatkot ovat mahdollisia huollon, liiallisen kuormituksen tai muun syyn vuoksi. Palveluntarjoaja pyrkii informoimaan käyttökatkoista, vaikka se ei vastaa mahdollisista käyttökatkojen aiheuttamista katoamisista tai keskeytyksistä Palveluun tai sen osaan.

Palveluntarjoajalla on oikeus milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta estää pääsy Palveluun, muuttaa tai poistaa osia Palvelusta, poistaa lahjalista ja/tai rekisteröitynyt käyttäjä, jäädyttää käyttäjätili ja/tai sulkea Palvelu kokonaan.

5. Käyttöehtojen ja Palvelun muuttaminen

Palveluntarjoajalla on oikeus yksipuolisesti muuttaa näitä käyttöehtoja. Palvelua käyttämällä hyväksyt nämä käyttöehdot.

Ota yhteyttä

Kaikki palaute ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita. Mikäli toivot vastausta viestiisi, muistathan antaa myös sähköpostiosoitteesi. Kiitos jo etukäteen palautteestasi.

Millaisista juhlista on kyse?

HäätSyntymäpäivätTupaantuliaisetValmistujaisetJouluMuu

Katso esimerkkejä lahjalistoista: Toivosten toiveet