Blogi - ajankohtaista Lahjalista.netissä

Lahjalista.net uudistuu - 23.3.2016

Lahjalista.net on saamassa uuden ilmeen. Uusi versio toimii entistä paremmin myös älypuhelimilla ja tableteilla. Toiminnallisuudet pysyvät ennallaan.


Pääset testaamaan uutta ilmettä osoitteessa: beta.lahjalista.net.


Kaikki listat toimivat sekä uudella että vanhalla versiolla, eli voit lisätä toiveita ja tehdä varauksia molemmilla versioilla. Käythän kokeilemassa ja kerrot meille mielipiteesi. Tavoitteena on vaihtaa uusi versio www.lahjalista.net -osoitteeseen lähiaikoina.


Kommentit ja parannusehdotukset: info@lahjalista.net.

Lahjalista kuumentaa edelleen tunteita - 26.6.2015

Kevät ja kesä on juhlien aikaa valmistujaisineen ja häineen. Moni juhlija laatii lahjatoiveistaan listan. Ei haluta "turhia" kippoja ja kuppeja nurkkiin pyörimään, halutaan helpottaa lahjan antajan työtä, kerätään rahaa unelmien häämatkaan - syitä on monia.

Moni kokee lahjalistan kuitenkin edelleen töykeäksi tavaksi hoitaa asia. Että lahjojenko takia ne juhlat järjestetään? Aiheesta on käyty vilkasta keskustelua muun muassa Ylen nettisivuilla. Voit kommentoida asiaa myös Facebook-sivuillamme.

Siksi onkin tärkeää listaa laatiessa miettiä hetken sen vastaanottajia. On hyvä pitää huolta siitä, että lista on laatijansa, eli lahjan saajan, mutta myös lahjan antajan näköinen - esimerkiksi niin, että toiveet ovat jokaisen kukkarolle sopivia. On hyvä muistaa myös se, että lahjatoiveet ovat todellakin vain toiveita, tärkeintä on juhliin saapuvat ihmiset, eikö!

Lahjalista.net toivottaa tsemppiä juhlien järjestelyyn! Olkoon juhlanne aurinkoiset ja ikimuistoiset!

Tee joulutoiveistasi lahjalista - 25.11.2014

Lahjalista.netiin voit luoda lahjatoivelistan joulutonttujen työtä helpottamaan. Listan avulla voit helposti jakaa omat tai koko perheen toiveet mummeille, kummeille ja muille läheisille.

Listan myötä sinun ei enää tarvitse muistaa minkä lahjavinkin olet jo kertonut kenellekin. Lahjan ostajan ei myöskään tarvitse arvuutella, mikä pleikkaripeli on nyt lasten mieleen, tai minkä kokoisia vaatteita kummilapsi tällä hetkellä käyttääkään.

Lahjalistan avulla vältytte päällekkäisiltä lahjoilta ja saatte varmasti toivottuja ja tarpeellisia lahjoja.

Joskus parhaat ja hyödyllisimmät joululahjaideat saattavat putkahtaa mieleen vaikka keskellä kesää. Voit säilyttää luomasi lahjalistan palvelussamme ja lisätä toiveita pukinkonttiin kiireettömästi pitkin vuotta.

Lahjalista.net toivottaa rauhaisaa joulun odotusta!

Hääparit luottavat suomalaiseen designiin - 25.3.2014

Yli puolet suomalaisten hääparien lahjatoiveista on kotimaisia design-tuotteita. Kestosuosikkeja ovat Iittalan, Arabian ja Pentikin astiat ja sisustustuotteet. Myös Finlaysonin ja Marimekon tekstiilit pysyvät listan kärjessä vuodesta toiseen.

Vuoden 2013 suosituin toive oli Iittalan Teema-sarjan valkoinen syvä lautanen.


Arkisten laatutuotteiden lisäksi hääparit haluavat panostaa myös romantiikkaan. Suosittuja häälahjatoiveita ovat lahjakortit ravintolaillallisiin, hemmotteluhoitoihin ja kylpylälomiin. Myös ikimuistoiseen häämatkaan halutaan panostaa rahalahjatoivein.


Lahjalistojen teon vilkkain aika alkaa olla käsillä. Kesähäitään viettävät hääparit aloittavat lahjalistojen teon hyvissä ajoin keväällä, yleensä ainakin kaksi kuukautta ennen hääpäivää.

Tiedot käyvät ilmi Lahjalista.netin tilastoista vuodelta 2013 ja perustuvat tuhansien hääparien lahjatoiveisiin. Vuodesta 2006 alkaen toiminut Lahjalista.net välittää vuosittain kymmeniä tuhansia lahjatoiveita.

Häälahjatoiveiden top 50 (vuosi 2013)

1. lautanen
2. kulho
3. viinilasi
4. pyyhe
5. pussilakana
6. muki
7. vati
8. veitsi
9. juomalasi
10. pannu
11. lahjakortti
12. häämatkatili
13. kattila
14. kaadin
15. vuoka
16. maljakko
17. lusikka
18. kahvikuppi
19. aluslakana
20. kasari
21. pata
22. kahvinkeitin
23. tyynyliina
24. tarjotin
25. kynttilälyhty
26. imuri
27. haarukka
28. peitto
29. vedenkeitin
30. leivänpaahdin
31. kakkulapio
32. silitysrauta
33. teekuppi
34. yleiskone
35. kauha
36. salaattiottimet
37. pippurimylly
38. tehosekoitin
39. sokerikko
40. sähkövatkain
41. suolamylly
42. aterimet
43. kylpytakki
44. lautapeli
45. kermakko
46. sauvasekoitin
47. kylpyläloma
48. matkalaukku
49. malja
50. silityslauta

Lahjalista.net on nyt myös Facebookissa! - 9.1.2014

Uuden vuoden kunniaksi Lahjalista.netillä on nyt Facebook-sivut. Facebookiin postaamme kiinnostavia tapahtumia esimerkiksi häiden suunnitteluun liittyen. Kerromme siellä myös sivustomme mahdollisista muutoksista.

Kehitämme Lahjalista.netin toiminnallisuuksia jatkuvasti, muun muassa sivuston käytettävyyttä mobiililaitteilla parannetaan kevään kuluessa. Teemme kehitystyötä paljolti myös käyttäjien palautteen perusteella. Lähetä omat kehitysehdotuksesi ja kommenttisi osoitteeseen info@lahjalista.net tai Facebook-sivujemme kautta. Käy tykkäämässä, niin pysyt perillä uusista tuulista!

Lahjalista.net toivottaa käyttäjilleen loistokasta uutta vuotta!

Kokoa joulutoiveet Lahjalista.netiin! - 11.12.2013

Lahjalista.netiin voit luoda lahjatoivelistan joulutonttujen työtä helpottamaan. Listan avulla voit helposti jakaa perheen toiveet mummeille, kummeille ja muille läheisille.

Jokaiselle perheenjäsenelle voi tehdä oman listan, tai koota koko perheen toiveet yhteen listaan. Listan myötä sinun ei enää tarvitse muistaa minkä lahjavinkin olet jo kertonut kenellekin. Näin vältytte päällekkäisiltä lahjoilta ja saatte varmasti toivottuja ja tarpeellisia lahjoja.

Kun lisäät joulutoiveen yhteyteen kätevän verkkokauppalinkin, voivat läheisenne täyttää toiveenne kotisohvalla verkkokauppaostoksia tehden ja glögiä siemaillen.

Lahjalista.net toivottaa käyttäjilleen rauhaisaa joulua!

Häälahjaksi halutaan yhä useammin elämyksiä - 10.7.2013

Lahjalista.net kartoitti kesän 2013 yleisimmät häälahjatoiveet

Yhä useampi hääpari toivoo häälahjaksi elämyksiä ja yhteisiä hemmotteluhetkiä kodin perustamiseen liittyvien lahjojen lisäksi. Elämyslahjoja toivovien hääparien osuus on kasvanut lähes 50 % viime vuoteen verrattuna, ilmenee lahjatoiveita välittävän Lahjalista.netin tilastoista.

Elämyslahjojen yleistymisestä huolimatta kymmenen suosituimman häälahjatoiveen listalla juhlii tänäkin kesänä arki. Kärkisijojen lahjatoiveet liittyvät keittiön varusteluun, lukuun ottamatta kolmanneksi suosituimmaksi toiveeksi nousevaa pussilakanaa. Romantiikka esittäytyy listoilla muutoinkin käytännöllisessä muodossaan. Top 50 -toivelistalle yltävät esimerkiksi kahvinkeitin, silitysrauta ja porakone.

Suosituimmat tuotemerkit ovat kotimaista designia. "Esimerkiksi Teema-lautaset ja Essence-viinilasit ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen", kertoo Lahjalista.netin Marja Vuorinen. "Klassikoista erityisesti Kastehelmi-sarjan suosio on tänä kesänä noussut selvästi viime kesään verrattuna."

Suosituin tapa toivoa elämyslahjoja ovat erilaiset lahjakortit. Ravintolaillat, hotelli- ja kylpylälomat, teatteriesitykset sekä konserttiliput ovat häämatkakassan kartuttamisen ohella yleisimpiä tapoja toivoa häälahjaksi yhteistä aikaa.

Tiedot käyvät ilmi Lahjalista.netin tilastoista ja perustuvat tuhansien hääparien lahjatoiveisiin. Vuodesta 2006 alkaen toiminut Lahjalista.net välittää vuosittain kymmeniä tuhansia lahjatoiveita.

Kesän 2013 häälahjatoiveiden TOP 50:

1. lautanen
2. kulho
3. pussilakana
4. viinilasi
5. veitsi
6. vati
7. pannu
8. muki
9. juomalasi
10. pyyhe
11. kaadin
12. kattila
13. lahjakortti
14. maljakko
15. tyyny
16. kahvinkeitin
17. vuoka
18. kahvikuppi
19. häämatkatili
20. pata
21. aluslakana
22. lusikka
23. imuri
24. tyynyliina
25. vedenkeitin
26. tarjotin
27. haarukka
28. peitto
29. kakkulapio
30. leivänpaahdin
31. raha
32. salaattiottimet
33. silitysrauta
34. tehosekoitin
35. yleiskone
36. teekuppi
37. pippurimylly
38. sokerikko
39. grilli
40. kermakko
41. suolamylly
42. sähkövatkain
43. laukku
44. porakone
45. sauvasekoitin
46. vohvelirauta
47. malja
48. pöytäliina
49. sodastream
50. illallinen

Suosituimmat häälahjatoiveet 2012 - 31.1.2013

Häälahjatoiveiden ykkönen Suomessa on paistinpannu, ilmenee Lahjalista.netin käyttäjätutkimuksesta.

Kärkisijoilla juhlii käytännöllisyys, eikä kymmenen suosituimman häälahjatoiveen joukkoon juuri romantiikkaa mahdu. Ensimmäinen makuuhuoneeseen viittaava lahjatoive on nimittäin neljännelle sijalle noussut pussilakanasetti.

Lahjatoiveista päätellen hääparien ajatukset pyörivät enimmäkseen keittiöpuuhissa. Kärjessä nuorten parien puutelistalla heti paistinpannun jälkeen ovat ennen kaikkea astiat, kattilat ja liinavaatteet. Arki vie voiton: esimerkiksi mukit ovat toivotumpia kuin viinilasit.

Häälahjatoiveiden kestosuosikkeja ovat kotimaiset design-tuotteet, kuten Iittalan ja Arabian astiat. Top 10 -listan viimeiseksi yltänyt lahjakortti muistuttaa nuorten parien romantiikan kaipuusta, sillä usein lahjakorteille toivotaan erilaisia hemmottelu- ja kylpyläpaketteja.

Top 10 -listan ulkopuolelta hieman erilaisena lahjatoiveena erottuu noin sijalle 50 yltävä akkuporakone.

Tiedot ilmenevät Lahjalista.netin käyttäjätilastoista ja perustuvat lähes 2000 hääparin toivelistoihin vuodelta 2012. Vuodesta 2006 alkaen toiminut Lahjalista.net on Suomen suosituin lahjalistapalvelu internetissä. Vuosittain Lahjalista.net välittää kymmeniä tuhansia lahjatoiveita.

HÄÄLAHJATOIVEET TOP 10 (vuosi 2012)

1.  Paistinpannu
2. Lautanen
3. Kulho
4. Pussilakana
5. Pyyhe
6. Muki
7. Viinilasi
8. Kattila
9. Tyyny
10. Lahjakortti

Hyvää Joulua! - 24.12.2012

Lahjalista.net toivottaa kaikille hyvää joulua ja rauhallista uuden vuoden odotusta!

Lahjalistapalvelumme uudistui tänä syksynä. Jatkossakin on luvassa monia parannuksia, joista tiedotamme tarkemmin alkuvuodesta.

Lahjalista.net on uudistunut! - 21.10.2012

Vanhan lahjalista.net käyttäjä: katso ohjeet kirjautumiseen ja listojesi muokkaamiseen.

Lahjalista.net on kauttaaltaan uudistunut. Lahjalistojen tekemisestä ja toiveiden varaamisesta on tehty entistäkin helpompaa. Koko ulkoasu on uudistettu ja samalla käyttäjille on tuotu uusia palveluja.

Uudistuksen myötä mukaan on tullut myös yhteistyökumppaneita. Yhteisenä tavoitteenamme on auttaa Lahjalista.netin käyttäjiä täyttämään toiveensa parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteistyökumppanimme ovat Suomen johtavia laatumerkkejä ja -liikkeitä.

Uudella Lahjavinkit-sivulla voit katsella Lahjalista.netin suosituimpia lahjatoiveita sekä uutuuksia yhteistyökumppaneiltamme. Voit myös näppärästi lisätä haluamasi toiveen omaan lahjalistaasi.

Lahjalista.net on edelleen kaikille maksuton. Pidämme huolen siitä, että kutsuvieraillesi näkyvässä lahjalistassa ei ole mainosbannereita.

Vuodesta 2006 asti toiminut Lahjalista.net on alunperin pienen porukan omasta tarpeesta syntynyt palvelu. Lahjalista.netin suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja siksi olemme jatkuvasti kehittäneet palvelua käyttäjien ideoiden perusteella.

Nyt tehty uudistus on tähän astisista mittavin. Kehitystyö kuitenkin jatkuu, ja otamme aina mielellämme vastaan palautetta ja uusia kehitysideoita.

Toivotamme kaikille käyttäjillemme mukavia hetkiä uudistuneen palvelumme parissa - sekä entistäkin onnistuneempia juhlia!

Lahjalista.net

Millaisista juhlista on kyse?

HäätSyntymäpäivätTupaantuliaisetValmistujaisetJouluMuu

Katso esimerkkejä lahjalistoista: Toivosten toiveet